Подоляни віддали на зміцнення обороноздатності України понад 300 мільйонів гривень військового збору

Подоляни віддали понад 300 мільйонів гривень військового збору
Фото: ipress.ua

Внесок платників військового збору Хмельниччини до держбюджету протягом січня-жовтня поточного року склав 302,8 мільйона гривень. Це на 32,6 мільйона гривень, або на 13 відсотків більше від минулорічних надходжень в аналогічному періоді.

У Головному управлінні Державної фіскальної служби у Хмельницькій області позитивну динаміку надходжень військового збору пояснюють, насамперед, підвищенням свідомості більшості працедавців Хмельниччини стосовно офіційного працевлаштування громадян та дотримання вимог чинного трудового законодавства. Фіскали переконливо наголошують роботодавцям не допускати фактів «тіньової» зайнятості, яка позбавляє соціальних гарантій найманих працівників та відповідно знекровлює державний бюджет.

Заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Оксана Домерат зауважила:

Запровадивши салоган «Якщо хочеш отримати мир – сплачуй військовий збір!», ми отримали гарний фінансовий результат. Він наочно переконує у тому, що це не просто тренд діяльності бізнесу та фіскальної служби. Це реальний вияв патріотизму і сумління.

Зазначимо, згідно статті 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне