Понад 4 тисячі маленьких хмельничан розпочнуть навчання за 12-річним терміном «Нової української школи»

Фото: khm.gov.ua

Незабаром розпочнеться новий 2018-2019 навчальний рік. За кілька днів – День знань, свято Першого дзвоника. У закладах загальної середньої освіти міста урочистості відбудуться 3 вересня.

Майже щороку в українській школі запроваджують різноманітні експериментальні новації. Цьогоріч всемасштабно для першокласників вступає в дію шкільна реформа «Нова українська школа». До перших класів у заклади загальної середньої освіти міста Хмельницького зарахована найбільша за останні 15 років кількість першокласників. Понад 4 тисячі дітей розпочнуть навчання за 12-річним терміном «Нової української школи». В усіх 127 перших класах міста створено сучасний освітній простір. Для учнів облаштовані осередки для читання та письма, усамітнення і відпочинку, розвитку математично-природознавчих здібностей. Кожен першокласник матиме для розвитку логіко-просторового мислення цеглинки «LEGO».

Вигляд нового класу для першокласників

«Найголовніше – школа має бути приязнішою до дитини! На початку навчального шляху діти не будуть оцінюватися. Писатимуть олівцями, а не кульковими ручками. Уроки триватимуть 35 хвилин. Частіше виконуватимуть завдання групами. Кількість дітей у групах визначатиме вчитель залежно від завдань, – зазначає виконуюча обов’язки департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Людмила Корнієцька. – Відтепер учні матимуть індивідуальні парти, які можуть розставлятись у класі довільно, знову ж таки, залежно від завдань. А також кожен урок плавно переходитиме в інший, тобто науки переплітатимуться, а не вивчатимуться як окрема дисципліна. Так дітям буде легше використати отримані знання у повсякденному житті».

За інформацією департаменту освіти та науки, усі школи міста будуть забезпечені новими партами до 5 вересня, водночас наголошують, що батьківській громадськості міста не потрібно здійснювати закупівлю парт для закладів загальної середньої освіти.

Забезпечення шкіл новими партами

На придбання нових комплектів парт для першокласників було передбачено 5 141 250 гривень, в тому числі: за рахунок коштів субвенції – 3 308 066 гривень, коштів міського бюджету – 1 833 184 гривень.

У такий спосіб забезпечено виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України № 237 від 04.04.2018 року, а саме співфінансування за рахунок коштів міського бюджету в розмірі 36%.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне