Посол Швеції в Україні вивчає перспективи співпраці з Хмельницьким

Фото: khm.gov.ua

Офіційний сайт Хмельницької міської ради повідомляє, що сьогодні в Хмельницькому з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хаґстрьом. У рамках візиту відбулася зустріч у міській раді, у ході якої пан Хагстрьом та заступник міського голови Володимир Гончарук обговорили питання співпраці.
Зокрема йшлося про проекти НЕФКО (Північної екологічної фінансової корпорації (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO), створеної в 1990 році п’ятьма країнами, однією з яких є саме Швеція. Слід зазначити, що Хмельницький у цьому має успішні показники роботи.
У співпраці з НЕФКО у рамках кредитування проектів з енергозбереження та отримання грантової допомоги по Програмі співфінансування від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонду Е5Р) Хмельницький працює над реалізацією проекту «Підвищення енергоефективності закладів бюджетної сфери міста Хмельницького» щодо проведення заходів з термомодернізації бюджетних будівель ДНЗ № 29, ДНЗ № 54, СЗОШ № 14, СЗОШ № 15. Проектом передбачається встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), заміна існуючого внутрішнього та зовнішнього освітлення на енергозберігаюче (світлодіодне), утеплення фасаду будівель, заміна вікон та інші енергоефективні заходи.

khm.gov.ua
Також шведський дипломат зазначив, що товарообіг між Україною та Швецією потребує кращої динаміки та має великий потенціал. Саме тому Посольство Швеції у жовтні планує провести форум, який організовує Швецький урядовий офіс просування імпорту. Мартін Хаґстрьом запросив представників міської влади відвідати цей захід.
Своєю чергою Володимир Гончарук запросив пана посла на ІІ Форум економічного розвитку Хмельницького та розповів які кроки Хмельницький робить, аби налагодити експорт.
«Щодо налагодження експорту нашими місцевими підприємствами, то ми активно співпрацюємо з Шведською бізнес-асоціацією. Спільно з ними і представниками Посольства Швеції ми минулого року у Хмельницькому проводили семінар по енергоефективності», – зазначив Володимир Гончарук.
У підсумку сторони висловили сподівання на подальші конструктивні зустрічі та співпрацю у різних форматах.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне