Прокуратура домоглась суворішого покарання грабіжнику

20170523132623
Фото: volga.lutsk

Як інформує облпрокуратура, в липні минулого року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зловмисник з кримінальним минулим домовився зі спільником про вчинення злочину.

Реалізуючи свій злочинний намір на таємне викрадення чужого майна, у м. Деражня через вікно він проник у будинок, де проживала 82-річна пенсіонерка.

Протиправні дії грабіжника не зупинило навіть те, що власниця житла його помітила та здійняла галас. Він відкрито заволодів коштами у сумі 800 грн., які були у гаманці потерпілої, та не понехтував і продуктами харчування, що були в холодильнику, – банкою консервів та шматком сала.

За результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні місцевим судом обвинуваченого визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло). Вироком суду чоловіка засуджено до покарання у виді 4 років 3 місяців позбавлення волі.
«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», – повідомив начальник  відділу підтримання обвинувачення в суді Олексій Луговий.
За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок районного суду в частині призначеного покарання скасовано. Відповідно до вироку Хмельницького апеляційного суду грабіжнику призначено остаточне покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, на Хмельниччині судитимуть двох ділків, які виготовляли фальсифікований алкоголь. Ділки реалізовували виготовлену продукцію кінцевим споживачам через мережу закладів громадського харчування. Незважаючи на методи конспірації в червні цього року діяльність групи припинено. А під час санкціонованих обшуків вилучено обладнання, яке використовувалось у злочинній діяльності, та продукцію на суму близько 1,9 млн. грн. Викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28  ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне