Прокуратура області повернула державі землі вартістю півмільйона гривень

Фото: wall.alphacoders.com

Як повідомляють у прес-службі обласної прокуратури, За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в державну власність повернуто землі вартістю близько півмільйона гривень

Заходами представницького характеру органи прокуратури області продовжують активно захищати інтереси держави, порушені при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Встановлено, що у 2007 році між Новоушицькою райдержадміністрацією та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої на території Вільховецької сільської ради.
Згідно з умовами укладеного правочину земля площею 11 га надана громадянину для ведення товарного сільськогосподарського виробництва строком на 49 років та повинна використовуватись землекористувачем із дотриманням вимог санітарно-епідеміологічного та природоохоронного режиму.
Однак, у порушення вимог земельного законодавства щодо раціонального використання та охорони земель, орендарем земельна ділянка з моменту укладення договору та до цього часу не оброблялась, що потягло її забур’янення, самосів дерев та засмічення побутовими відходами.
Реагуючи на виявлені порушення, Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами розірвати вказаний договір оренди та зобов’язати орендаря повернути ділянку державі.
Рішенням Новоушицького районного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
Як повідомив начальник Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Рибіцький, на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі, землі сільськогосподарського призначення вартістю близько півмільйона гривень повернуті законному користувачу.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне