Прокуратура у судовому порядку вимагає повернення у комунальну власність землі вартістю понад 1,5 млн грн

Прокуратура вимагає повернення землі вартістю понад 1,5 млн. грн
Фото: Прокуратура

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. В межах реалізації представницьких повноважень Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі на території м. Старокостянтинів.

Прокуратурою встановлено, що у 2009 році приватному підприємству для встановлення та експлуатації пересувного пункту для заправки автотранспорту скрапленим газом передано нежитлове приміщення комунальної власності.

Виявилось, що укладений правочин є удаваним та під його виглядом насправді приховано відносини з оренди землі площею 0,25 та вартістю понад 1,5 млн. грн.

В порушення вимог законодавства вказана ділянка використовується для комерційної діяльності. Як наслідок, до місцевого бюджету щорічно не надходить щонайменше 90 тис. грн. орендної плати.

«Діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання договору оренди нерухомого майна недійсним та звільнення незаконним користувачем земельної ділянки комунальної власності», – повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець.

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Нагадаємо, що у Полонному засудили чоловіка, який у день, коли йому винесли вирок за попередню крадіжку, вкрав телефон

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне