Шлях до легалізації автомобілів на іноземних номерах

original-photo
Фото: volyn24

У приміщенні територіального органу Хмельницької митниці ДФС – митного посту «Хмельницький-центральний» з ініціативи громадської організації «Асоціація автовласників Хмельниччини» відбувся брифінг. Тема заходу : нововведеня у митному законодавстві, які набули чинності з 25 листопада 2018 року щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

Як інформує ДФС у Хмельницькій області, головним меседжем заходу виокремлено роз’яснення правил розмитнення. А саме: відповідність необхідних документів, штрафні санкції, які передбачаються за несвоєчасне оформлення автомобілів.

Модератор брифінгу начальник митного посту «Хмельницький-центральний» Олег Захарчук спільно із заступниками Ігорем Овчаруком та Юрієм Шуляком надали фахові, вичерпні відповіді активістам. Зокрема, було зазначено, куди звертатися, з чого почати процедуру легалізації машин на єврономерах і які документи необхідно для цього мати.

Активісти підготували ряд актуальних питань, при цьому фахівці митного посту детально зосереджували увагу на кожному з них.

Одним з яких стало питання місця розмитнення транспортного засобу, який вже є в Україні. Олег Захарчук зазначив, що митне оформлення здійснюється на будь-якій митниці розташованій на території України. Фактичні адреси та реквізити місць оформлення можна знайти на сайті митниці або на сайті Державної фіскальної служби. У Хмельницькій області такими повноваженнями наділений митний пост «Хмельницький-центральний».

«Хмельницька область стала єдиною в Україні, де проведено подібного роду захід. Це дуже позитивно впливає на імідж Хмельницької митниці ДФС, оскільки формує довіру громадян та значно підвищує рівень їх поінформованості» – наголосив організатор заходу, голова ГО «Асоціація автовласників Хмельниччини» Максим Вікалюк.

Водночас, Хмельницька митниця ДФС інформує про те, що станом на 11 грудня 2018 року митний пост «Хмельницький-центральний» випустив у вільний обіг 12 транспортних засобів. Відповідно, громадяни, які раніше користувались в Україні легковими автомобілями з іноземною реєстрацією, без виїзду за межі України подали до митниці декларацію за встановленою формою та сплатили до бюджету майже 800 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне