Славутські школярі познайомилися з поліцією

Славутські школярі познайомилися з поліцією
Фото: facebook

Знайомимо школярів з професіями: «патрульний-поліцейський», «дільничний», «слідчий», «експерт-криміналіст» у Славутському відділенні поліції!

8 листопада 2018 року Славутське відділення поліції ГУ НП у Хмельницькій області відкрило двері для учнів 9 класу Славутської ЗОШ №4. Екскурсію школярам було організовано Славутською міськрайонною філією центру зайнятості в рамках профорієнтаційного проекту для молоді «Від мрії до дії».

Директор музею поліції, підполковник у відставці Дмитро Ватич ознайомив учнів з історією Славутського відділу поліції. Цікавими експонатами музею: зразками форми, вилученими речовими доказами злочинів, озброєнням, символікою поліції різних історичних періодів та іншими цікавими експонатами.

Фахівці відділення показали учням роботу лабораторного устаткування, ознайомили з основними правилами виявлення слідів злочину. Продемонстрували як знімаються відбитки пальців з різних поверхонь. Особливо вразило учнів нове сучасне озброєння поліцейських та майданчик з вилученими автотранспортними засобами з місць вчинення злочинів.

Славутські школярі познайомилися з поліцією

Школярі на майданчику з вилученими авто

«Поліцейський – це одна із найбільш небезпечних та найвідповідальніших професій у світі, від якої залежить наш мир і спокій, життя та здоров’я. Надягаючи поліцейську форму, будь-то офіцер чи рядовий, кожного дня полісмен ризикує власним життям і здоров’ям, захищаючи закон та правопорядок від злочинців. Тому для людини, яка мріє носити поліцейську форму, необхідно, передусім, бездоганно знати законодавство України про Національну поліцію. Мати чудову фізичну форму, уміти швидко знаходити рішення в екстремальних ситуаціях. Бути витривалим, дисциплінованим та відважним, не боятися труднощів і наполегливо їх долати» – підкреслив Дмитро Ватич на завершення професіографічної екскурсії.

За інформацією Славутської міськрайонної філії  Хмельницького обласного центру зайнятості.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне