Справа Харкавого: підготовче засідання відклали через неявку одного із захисників

Фото: Володимир Гординський

Вчора, 9 липня Хмельницький міськрайонний суд розпочав підготовче засідання у справі депутата Хмельницької обласної ради від партії “За конкретні справи” Миколи Харкавого.

Нагадаємо, його підозрюють у вчиненні правопорушень передбачених ч.2. ст.15, ч 4. ст.190 (шахрайство, вчинено в особливо великих розмірах або групою осіб), ч. 4 ст. 369 (неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, або вчинені організованою групою осіб чи її учасником).

19 червня 2017 року детективи НАБУ затримали Миколу Харкавого у приміщенні готелю в Кам’янці-Подільському під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 50 тисяч доларів. За цю суму депутат обіцяв сприяти поновленню контракту з директором Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів «Славутинка».

На підготовче засідання не з’явився один із захисників депутата – Михайло Даниленко. Про свою неявку та позицію щодо проведення засідання захисник завідомо не повідомив суд. Головуючий мотивував перенесення тим, що потім адвокат може висловити незгоду із будь-якою позицією суду за його відсутності і це стане підставою для перегляду справи. Тому колегія суддів вирішила зробити перерву у засіданні до 30 липня.

Також у справі замінили прокурора. Від 5 липня за наказом Назара Холодницького сторону обвинувачення представлятиме прокурор Щур.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне