Суд повернув зароблене колишньому працівнику Національної академії медичних наук України

Фото: journalist.today

Апеляційний суд Хмельницької області задовольнив скаргу колишнього заступника директора  державної установи Національної академії медичних наук України і стягнув з роботодавця на його користь 68348, 01 грн.  Таку компенсацію екс-працівник отримав через те, що у день звільнення йому не виплатили всі належні з установи кошти (заборгованість із зарплати, за невикористані відпустки, соціальні виплати).

Як встановив суд, в день звільнення працівник перебував на роботі і одержав трудову книжку. Однак розрахунку з чоловіком не провели, а заборговані кошти перерахували лише через 17 місяців. Представники установи не змогли довести, що вони в цій ситуації не винні. Відтак, за таку затримку установа повинна спалити працівнику компенсацію.

“… всі суми (заробітна плата тощо), належні до сплати працівникові, мають бути виплачені йому в день звільнення. Закон прямо покладає на підприємство, установу, організацію обов’язок провести зі звільненим працівником повний розрахунок, виплатити всі суми, що йому належать. При невиконанні цього обов’язку з вини власника або уповноваженого ним органу наступає передбачена ст. 117 КЗпП України відповідальність”, – робить висновок апеляційний суд.

За інформацією прес-служби Апеляційного суду Хмельницької області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне