Суд продовжив розгляд апеляційної скарги колишнього керівника міліції

Суд продовжив розгляд апеляційної скарги колишнього керівника міліції
Фото: kma.court.gov.ua

Сьогодні Хмельницький апеляційний суд заслухав показання обвинуваченого й потерпілого у справі за апеляційною скаргою на вирок Хмельницького міськрайонного суду від 16 квітня 2018 року. Згідно із судовим рішенням тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості відомому у Хмельницькому громадському активісту у вересні 2010 року заподіяв тодішній керівник Хмельницького центрального відділу міліції. Міськрайонний суд визнав його винним за ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 371 КК України (“Перевищення влади або службових повноважень”, “Завідомо незаконне затримання або незаконний привід”) і призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

Крім того, суд постановив стягнути матеріальну шкоду в розмірі понад тридцять три тисячі гривень і кошти на відшкодування заподіяної моральної шкоди в розмірі чотирьохсот тисяч гривень.

Вирок обвинувачений оскаржує у Хмельницькому апеляційному суді, адже обвинувачений не погодився із судовим рішенням першої інстанції і наполягав під час апеляційного розгляду, що він ні особисто, ні опосередковано, віддаючи накази підлеглим, фізичної шкоди потерпілому не заподіював.

Наступне засідання із допитом свідків та експертів відбудеться 10 січня 2019 року.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Нагадаємо, що судом було обрано запобіжний захід хмельничанину, що потрощив меморіальну дошку.  Чоловік підозрюється у тому, що 8 грудня 2018 року перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння  на Майдані Незалежності в м. Хмельницькому  зруйнував 4 стенди з фотографіями меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та воїнів АТО і ООС. По дорозі до Майдану Незалежності, чоловік ще  здійснив кілька ударів по ліхтарю освітлення пам’ятнику «Віра, Надія, Любов». Перед  цим чоловік на вулиці Володимирській «вступив у нерівний бій» із сміттєвими контейнерами, наносячи  удари ногами та руками. А на вулиці Героїв Майдану демонстрував непристойні жести на камери відеоспостереження.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне