Суд зобов’язав Хмельницькгаз брати на облік усі лічильники

Фото: Павлоград.dp.ua

Верховний Суд підтвердив правомірність позиції Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України у спорі з ПАТ “Хмельницькгаз” щодо прав споживачів на вільний вибір газового лічильника.
Як повідомлялось раніше, ПАТ “Хмельницькгаз” відмовляло споживачам у встановленні газових лічильників роторного типу окремих виробників, зокрема, ДП “Новатор” та ПАТ “Ямпільський приладобудівний завод”.
Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало Товариство на 68 тис. грн. за зловживання монопольним (домінуючим) становищем та зобов’язало ПАТ “Хмельницькгаз” забезпечити споживачам можливість встановлювати будь-який газовий лічильник, що може використовуватися в залежності від наявного газоспоживаючого обладнання та який внесений до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки.
Не погодившись з рішеннями Відділення, ПАТ “Хмельницькгаз” оскаржило його в судовому порядку. Господарський суд Хмельницької області та Рівненський апеляційний господарський суд відмовили у задоволенні позовних вимог Товариства.
Постановою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 19 червня 2018 року рішення Господарського суду Хмельницької області та постанову Рівненського апеляційного господарського суду залишено без змін, а касаційну скаргу Товариства – без задоволення.

Матеріал підготовлений за інформацією прес-служби Антимонопольного комітету.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне