Цього року подільським платникам податків відшкодовано 680 мільйонів гривень ПДВ

Цього року подільським платникам податків відшкодовано 680 мільйонів гривень ПДВ
Фото: inddist.com

Протягом січня-жовтня 2018 року платникам податків Хмельницької області відшкодовано майже 680 мільйонів гривень податку на додану вартість, при заявленій сумі 689 мільйонів гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума бюджетного відшкодування зросла майже у півтора рази.

Зокрема, у жовтні 2018 року сума відшкодованого ПДВ склала 51 мільйона гривень.

Позитивної динаміки з відшкодування податку на додану вартість вдалося досягти за рахунок ефективної роботи системи моніторингу оцінки ризиків СМКОР, що дозволяє блокувати реєстрацію ризикових податкових накладних, та електронному реєстру відшкодування ПДВ, який функціонує у відкритому режимі. Завдяки прозорості та автоматичності всього процесу відшкодування ПДВ усунуті будь-які можливості для маніпуляцій з відшкодуванням цього податку.

Прийняття законодавчих змін щодо можливості 24-місячного розстрочення сплати ПДВ при ввезенні обладнання стало важливим кроком у налагодженні співпраці з бізнесом. Примітно, що Хмельницька область входить у топ-п‘ятірку в Україні за сумою наданої розстрочки платникам податків для модернізації власного виробництва.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне