У Городоцькому районі провели заходи проти сказу

Фото: MilkUA.info

Сказ – особливо небезпечне захворювання, яке закінчується смертю. Єдиною можливістю уникнути смерті є необхідність вчасно отримати повний курс щеплень.

  Протягом поточного періоду 2018 року за медичною допомогою з приводу покусів тваринами звернулись 40 осіб. Потерпіли від покусів тварин 24 жителі міста та 16 осіб, які проживають в сільській місцевості району.
В 32-х випадках (80,0%) покуси та ослюнення нанесено собаками, в 7-ми випадках котами (17,5%), в 1 випадку домашнім кабаном (2,5%).
У 5-ти випадках тварини, які нанесли покуси були невідомі (3 бродячі собаки, 2 кішки), в 2-х випадках тварини були домашні, але через недостатню обізнаність власниками були вбиті.
Курс антирабічних щеплень назначено 12-ти потерпілим.
Насторожили звернення 5-ти останніх осіб, які потерпіли від домашньої собаки. Тварина хворіла протягом тижня. Була неспокійною, спостерігалася втрата апетиту, дратівливість, параліч ніг. За допомогою до лікарів ветеринарної лікарні не звертались. Хвороба тварини закінчилася летально. При проведенні дослідження трупа, в мазку з головного мозку виявлено захворювання на сказ.
В результаті надання допомоги хворій тварині, власникам та їх дітям нанесено подряпини, покуси. Ослюнення отримала й сусідка, яка контактувала з хворою твариною.
В даний час потерпілі знаходяться під наглядом лікаря-рабіолога, отримують щеплення.
Фахівцями Городоцького районного лабораторного відділення ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України» всі випадки покусів розслідувані. При проведенні роз’яснювальної роботи з потерпілими особливу увагу звернено на те, що захворювання на сказ є наслідком пізнього звернення осіб за медичною допомогою, порушення режиму щеплень, а також не завершення курсу імунізації.ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України»

 

За інформацією ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України»

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне