У Ярмолинецькому лісгоспі промислово займаються ягідництвом

Фото: Хмельницького ОУЛМГ

У Ярмолинецькому лісгоспі велику увагу приділяють розвитку підсобного господарства, вирощуванню багатьох видів та сортів яблук, груш, полуниці, смородини, малини, ожини.

Урожай малини Яромолинецького лісгоспу

Садівництво та ягідництво успішно розвивають  у Віньковецькому та Вишнівчицькому лісництвах. Свого часу, віддавши перевагу сортам полуниці Хоней, Ельсант, Ельканта, які добре пристосовані до наших кліматичних умов, та завдяки крапельній системі зрошення цього року одержали гарний урожай.

Урожай Чорної смороодини

Щоб вчасно зібрати вирощене,  на плантаціях працюють не тільки сезонники та працівники на лісокультурних роботах, а й працівники апарату управління лісгоспу.

Десант управлінців днями збирав полуницю та смородину у Віньковецькому лісництві. Із завзяттям трудилися всі, тому результат був вагомим. Директор лісгоспу І.І.Кирилюк подякував усім за добросовісну працю. Варто зазначити, що цьогоріч у Віньковецькому та Вишнівчицькому лісництвах очікують зібрати на площі два гектари до двадцяти тонн полуниці й одержати 250 тисяч гривень виручки.. Реалізовують її свіжою й сушать у спеціальних камерах для формування ягідних чаїв власного виробництва.

– Вирощувати полуницю вигідно, – ділиться думками Іван Кирилюк.- Прибутки з одного гектара значно вищі, ніж дає пшениця при стоцентнерному урожаї.

Тим часом на підприємстві вже приступили до збору смородини, малини. Дозріває й ожина. А в садах  підприємства наливаються соком яблука й груші різних сортів. Урожай теж очікують гарний.

Чорна смородина, яку вже почали збирати

Матеріал підготовлено за інформацією прес-служби Хмельницького ОУЛМГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне