У Кам’янці-Подільському одним із перших в Україні з’явиться паспорт безпеки міста

Фото: hm.npu.gov.ua

Рішенням міського голови в Кам’янці-Подільському вже створено Офіс безпеки міста, до якого увійшли представники місцевої влади, правоохоронці, громадські активісти. У тісній співпраці з громадськістю вони і створюють паспорт безпеки міста, в якому будуть зібрані усі безпекові проблеми та шляхи їх вирішення.

На сьогодні Координаційний офіс безпеки та безпековий паспорт міста має тільки райцентр Татарбунари, що на Одещині. Кам’янець-Подільський буде другим містом в Україні, яке виявило таку ініціативу і працює над власним паспортом безпеки.

До ініціативної групи увійшли представники місцевої влади, правоохоронці, громадські активісти, серед яких, зокрема, Асоціація юристів Кам’янця-Подільського.

hm.npu.gov.ua

На сьогодні відбулось вже кілька засідань робочої групи, яка працює над розробкою паспорта безпеки. Активісти вже провели масштабне опитування громадян щодо безпекових проблем у місті, серед яких вони називають якість дорожнього покриття, освітлення, систематичне порушення громадського порядку в окремих мікрорайонах тощо. Усі ці зауваження будуть внесені до паспорту і відповідно до них місцева влада та правоохоронні органи будуть коригувати свою роботу: покращувати інфраструктуру, ставити додаткові камери спостереження, змінювати маршрути патрулів тощо.

hm.npu.gov.ua

На останнє засідання робочої групи завітав громадський активіст з Одещини Ігор Бринош, який розповів про реалізацію такого проекту в Татарбунарах.

— Філософія роботи Координаційного офісу безпеки полягає в підході спільної діяльності та спільної відповідальності за безпеку в громаді як поліції та інших державних органів, так і самоврядування та місцевих мешканців, — зазначив пан Ігор.

hm.npu.gov.ua

Планується, що з початку наступного року текст безпекового паспорта Кам’янця-Подільського буде затверджено і почнеться активна реалізація його положень.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне