У Хмельницькому демонтували музичний годинник, який знаходиться у центрі міста

Фото: khm.gov.ua

Музичний годинник, який знаходиться на вежі колишньої будівлі пожежної команди, нині кінотеатр «Планета», демонтували – про це повідомили у Хмельницькій міській раді.

Експерти встановили, що часомір, який боєм та мелодією “Проскурівський вальс” сповіщав хмельничан про нову годину, не підлягає ремонту.

За інформацією відділу з благоустрою міста управління житлово-комунального господарства старий годинник замінять на новий. Його виготовлятиме відомий не лише в Україні, а й далеко за її межами годинникар, член комітету підтримки Європейської асоціації вежових годинників і курантів С.Е.С.Н. львів’янин Олексій Бурнаєв.

Майстер-годинникар, кандидат фізико-математичних наук, доцент Львівського національного аграрного університету виготовив годинники для понад 60-ти міст України.

Нагадаємо, влітку 2010 року годинник, який для багатьох хмельничан став символом міста, був пошкоджений блискавкою, тоді його електронний механізм було направлено до Києва у ТОВ “Годинниковий завод “Час ЛТД”, де його відремонтували.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне