У Хмельницькому комунальники труїли безпритульних собак. Волонтери вимагають покарання догхантерам

Фото: Daria Popovich

Хмельницькі зоозахисники оприлюднили в соцмережах відео з камер спостереження, де двоє працівників комунального підприємства “Спецкомунтранс” кидають невідому речовину безпритульним собакам.

“На відео чоловік у темній куртці під виглядом, що він п’є каву, викидає із паперового стаканчика  шматки чогось одній собаці. Потім ще один чоловік у помаранчевій куртці з кишені кидає ще двом псам шматки чогось, далі вони йдуть,” – зазначають активісти.

Фото з мережі Daria Popovich

Подія сталась 3 жовтня на вулиці Трудовій. Двох собак привезли до Хмельницької районної ветлікарні.

“Руду отруєну собаку привезла поліція до ветлікарні на Шаровечку. Другого (чорний на відео) привезла наш волонтер Іра слідом за 109 екіпажем поліції. Особисто головний лікар та професор ветеринарної медицини Кирило Чумаков боровся за життя тварин до пізнього вечора. Руда собака померла. Чорний врятований та досі у важкому стані”, – повідомили на сторінці організації захисту тварин “Врятуй життя” в Instagram.

Згодом мер Хмельницького Олександр Симчишин підтвердив для “ТСН“, що там дійсно були працівники комунального підприємства, зокрема Владислав Медляківський – виконувач обов’язків керівника “Центру поводження з тваринами” та водій бригади відлову тварин Анатолій. Мер запевнив, що цих працівників вже звільнили, решта – вже справа правоохоронців.

Тим часом Хмельницькі зоозахисники збираються 9 жовтня йти до поліції із колективною заявою про злочин, а також на зустріч із керівництвом ХКП “Спецкомунтранс”.

Активісти запрошують небайдужих містян долучатись до акції.

Нагадаємо за жорстоке поводження із тваринами передбачена кримінальна відповідальність.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне