У Хмельницькому засудили рекетира

Фото: ВЛАСНО.info

Як повідомляє обласна прокуратура, державним обвинуваченням, яке здійснювали працівники галузевого відділу прокуратури області, у суді доведено вину мешканця м. Хмельницького, громадянина Вірменії, який спільно із двома своїми знайомими займався вимаганням грошових коштів у жителя обласного центру.

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва прокуратури області здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що двоє чоловіків та жінка, змовившись між собою, вимагали кошти у 46-річного хмельничанина.
Знаючи про його борг перед іншою особою, зловмисники, шляхом застосування фізичного та психологічного насильства, вимагали передачі цієї суми коштів їм. Погрожуючи фізичною розправою відносно потерпілого та членів його сім’ї, спільники також вимагали у нього сплати «штрафних санкцій», та загалом – 13 тис. доларів США.
Двох підозрюваних було викрито та затримано правоохоронцями після одержання частини обумовленої суми коштів в розмірі 1 тис. доларів США. За результатами розгляду судом обвинувального акту за вказаним фактом у січні 2017 року одного з них засуджено до 2 років позбавлення волі, іншу засуджену звільнено від відбування покарання з встановленням іспитового строку 2 роки.
Ще один вимагач переховувався від слідства і суду, однак в результаті проведених розшукових заходів у липні минулого року також був затриманий працівниками поліції.
Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
Вироком Хмельницького міськрайонного суду, який набрав законної сили, засудженому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне