У Нетішині прокуратура зобов’язали підрядника повернути кошти до бюджету

Фото: economics.unian.net

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, встановлено, що у жовтні минулого року між Нетішинською міською радою та приватним підприємством укладено договір підряду, відповідно до якого суб’єкт господарювання зобов’язався за 335 тис. грн. виконати роботи щодо капітального ремонту ліфта у житловому будинку.

Згідно умов укладеного правочину кінцевим терміном виконання робіт визначено грудень 2017 року.
Незважаючи на те, що замовником робіт здійснено попередню оплату за договором та на рахунок підприємства перераховано 100 тис. грн., підрядник до виконання своїх зобов’язань так і не приступив.
Окрім цього, претензії органу місцевого самоврядування з вимогою повернути отриману попередню оплату та листи про відмову від договору підприємство ігнорує.
Вказане завдає шкоду інтересам територіальної громади м. Нетішин та порушує належне функціонування об’єктів житлової інфраструктури міста.
«Тому, діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору підряду та повернення до місцевого бюджету коштів, сплачених на його виконання», – повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук.
Рішенням Господарського суду Хмельницької області позов прокурора задоволено, договір підряду із підприємством розірвано та підрядника зобов’язано повернути до бюджет 100 тис. грн. коштів передоплати.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне