У Шепетівці судитимуть юнаків, які викопали та продали металеву трубу з чужого подвір’я

Фото: Курс

На лаві підсудних Шепетівського міськрайонного суду опинилися двоє товаришів, котрим інкримінують ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 (закінчений замах на крадіжку, вчинену повторно, за попередньою змовою групою осіб). А старшому з них – ще й втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність (ч. 1 ст. 304 КК України), повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

За версією слідства, двоє юнаків – 17 і 18 років – «озброївшись» металошукачем, серед білого дня зайшли на подвір’я господарства шепетівчанина. Вдома нікого не було, тож за допомогою приладу в землі знайшли металеву трубу, викопали її й того ж дня продали.

Через кілька днів вони знову вирушили на те ж подвір’я за металом. От тільки цього разу продати викопану трубу не встигли – завадили поліцейські.

Істину у справі встановить суд, нагадаємо лишень, що згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне