В області монетизують проїзд пільговикам

Фото: lviv.molbuk.ua

Як повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА, відповідне розпорядження підписав голова адміністрації 24 травня, а набуло чинності воно 30 травня 2018 року.

Згідно оприлюдненої інформації жителі області, які мають право на пільги отримають щомісячну виплату у розмірі 103, 75.

Згідно розпорядження  Кабінету Міністрів України від 14 березня, затверджено порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських і міжміських маршрутах.

Документ передбачає надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно визначатимуть обласні державні адміністрації, Київська міська державна адміністрація на відповідний рік, а також визначає основні правові та організаційні засади надання компенсаційних виплат окремим категоріям громадян, що мають право на пільговий проїзд.

Так, згідно з документом, розмір отриманої грошової пільги на проїзд не враховуватиметься в сукупний дохід сім’ї під час розрахунку субсидії.

Для осіб, які мають право на пільги на поїздки в міжміському транспорті, виплату буде збільшено на 20%, для осіб з інвалідністю I групи або для дітей з інвалідністю виплата здійснюється в подвійному розмірі, а для осіб з інвалідністю I- II груп і дітей з інвалідністю, які проходять навчання або реабілітацію, виплата додатково збільшується вдвічі.

Владою визначено, що готівкові виплати мають здійснюються щомісяця до 20 числа, відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках.

Станом на сьогодні в Україні налічується  24 категорії громадян, які мають право на безкоштовний проїзд в транспорті. Серед них учасники бойових дій, пенсіонери, особи, які постраждали внаслідок ЧАЕС, люди з інвалідністю тощо.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне