Відродження села: в Ізяславському районі відкрили перші на Хмельниччині сімейні молочні ферми

Фото: consumerhm.gov.ua

Днями на Ізяславщині відбулося урочисте відкриття сімейних молочних ферм «Світанок» у господарстві у селі Топори та «Лісова пісня» у селі Покощівка.
Для функціонування сімейної молочної ферми «Світанок» було збудовано новий корівник, а для сімейної молочної ферми «Лісова пісня» проведено модернізацію старого приміщення.

Приміщення ферми

Для обох ферм також було придбано сучасне обладнання: доїльний апарат світового лідера обладнання для молочного тваринництва, холодильне обладнання для охолодження та зберігання молока.

Сучасне обладнання для ферм

На урочистості завітали: директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Олег Омелянюк, голова Ізяславської районної державної адміністрації, депутат обласної ради Борис Яцков, голова Ізяславської районної ради Сергій Шлегель, директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня, голова наглядової ради ТОВ «УкрМілкІнвест» Людмила Іващук, голова дорадчої служби у Львівській області Іван Паньків, начальник відділу агропромислового розвитку Ізяславської районної державної адміністрації Володимир Ткачук, начальник Ізяславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Юрій Воленюк, Топорівський сільський голова Наталія Стрєлкова, Михнівський сільський голова Валерій Романюк, представники ряду молокопереробних підприємств Хмельницької області, представники засобів масової інформації Хмельницької та Рівненської областей, жителі сіл Топори та Покощівка.
Після урочистого відкриття ферм відбулося засідання «круглого» столу з питань розвитку сімейних молочних ферм. У ході конструктивного діалогу представників влади обласного, районного та сільського рівнів, представників інвесторів, представників ряду молокопереробних підприємств Хмельниччини було розглянуто перспективи розвитку даного напрямку сільськогосподарського бізнесу.

Засідання круглого столу

Учасники зібрання прийшли до спільної думки, що сімейні молочні ферми, як головний уклад ведення молочного бізнесу у всіх аграрних країнах світу, дозволять забезпечити Україну якісними продуктами харчування та дозволить кожній родині в селі жити заможно.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне