З 1 листопада заборонено ловити рибу на зимувальних ямах

Фото: ТРК Глухов

Правилами любительського та спортивного рибальства,  промислового рибальства встановлено заборону на лов риби на зимувальних ямах. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля.

У річках зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях із уповільненою течією. В інших водоймищах вони, як правило,  розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

В зимовий період, внаслідок покриття водойм льодом, що затримує доступ кисню, можливі явища задухи та загибелі риби. Щоб не допустити цього, рибоохоронний патруль звертається до всіх користувачів водних угідь, товариств мисливців і рибалок, громадських активістів з проханням, вести спостереження за станом зимівлі риб, своєчасно проводити аерацію води та повідомляти управління про виявлення загрози.

На водоймах Хмельниччини встановлено строк заборони на промисловий, любительський і спортивний вилов риби з 1 листопада 2018 року і до скресання криги.

Перлік заборонених місць для вилову риби (зимувальних ям) затверджено  наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області від 30.10.2018 № 38.

Наказ № 38 про встановлення заборони на вилов риби

Закликаємо всіх рибалок-любителів дотримуватись правил лову риби в зимовий період в дозволених місцях:

  • дозволяється лов риби зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10,
  • мормишкою,
  • наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п’яти на рибалку.

Добова норма вилову риби становить 3 кг. У разі здійснення лову риби на зимувальних ямах порушники будуть притягуватись до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.

Хмельницький рибоохоронний патруль  звертається до всіх громадян, у разі виявлення фактів порушення правил рибальства у водоймах  Хмельницької області повідомляти про це за номером управління (0382) 79 20 88.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне