За привласнення коштів державного підприємства Національної академії аграрних наук України засуджено його директора

На Хмельниччині судитимуть керівника навчального закладу, який одержав неправомірну вигоду за сприяння у вступі абітурієнтки на навчання за державним замовленням
Фото: Прокуратура

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень. В межах досудового розслідування кримінального провадження, проведеного за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділенням районного відділення поліції Хмельницького міського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області викрито факт привласнення коштів державного підприємства, засновником якого є Національна академія аграрних наук України.

Встановлено, що виконуючи обов’язки директора державного підприємства, у 2013 році чоловік, маючи доступ до готівкових коштів підприємства, привласнив майже 50 тис. грн.

При цьому, 20 тис. грн. з вказаної суми це кошти, отримані від реалізації виготовленої підприємством продукції, а ще понад 10 тис. грн. – кошти, призначені для виплати заробітної плати підлеглим працівникам.

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами за результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, у тому числі вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, від відбування якого його звільнено із встановленням іспитового строку. Окрім цього, за рішенням суду його зобов’язано відшкодувати майнову шкоду, завдану неправомірними діями.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне