За шість місяців цього року податківці вивели з тіні понад 2 тисячі робочих місць

Фото: economics.unian.ua

Протягом шести місяців 2018 року за результатами заходів, вжитих фахівцями Головного управління ДФС у Хмельницькій області до офіційного працевлаштування залучено 1529 подолян, які не були оформлені згідно вимог законодавства працедавцями.

Додатково мобілізовано до бюджету 2,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 213 тисяч гривень військового збору та 3,1 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім того, до державної реєстрації залучено 641 фізичну особу як суб’єкта підприємницької діяльності.

Загалом за результатами контрольно-перевірочної роботи в 95 суб’єктів підприємницької діяльності виявлено виплату заробітної плати та інших доходів з порушенням вимог податкового законодавства. Працівниками управління податків і зборів з фізичних осіб складено 137 протоколів про адміністративні порушення.

Також ГУ ДФС в області по 31 платнику податків передано інформацію про ймовірні порушення при виплаті заробітної плати та використання найманої праці без оформлення трудових відносин до Управління Держпраці у Хмельницькій області. За результатами спільних заходів винесено постанови про накладення штрафу на загальну суму 1,7 мільйона гривень.

«Дуже часто саме інформація від керівників громад про здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрація на ринках, у торгових центрах, закладах громадського харчування, перукарнях, у ремонтних майстернях  в інших точках підприємницької діяльності стане підставою для проведення заходів з метою легалізації праці та зарплати. Головним же для нас залишається метод переконання та співпраця з сумлінним бізнесом, який прагне працювати у рівних конкурентних умовах», – зазначила заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Матеріал створено за інформацією Головного управління ДФС у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне