“Зелений” бізнес невролога з Хмельницької міської лікарні

Фото: Рівне Вечірнє

На Хмельниччині з’являться дві сонячні електростанції  у Красилівському та Кам’янець-Подільському районах. Про це йдеться у розпорядженнях голови Хмельницької ОДА від 10 липня та 7 серпня.

Загальна площа майбутніх станцій буде 61 га. Менша з них, площею 26 га розміститься за межами Заліської сільської ради, Кам’янець-Подільського району. Земельну ділянку в оренду на 25 років надав своїм розпорядженням голова Хмальницької ОДА.  Орендарем стала столична фірма ТОВ «Енерджі Сан», яка заснована наприкінці квітня минулого року із статутним капіталом 200 000 гривень.

614r_070818

Столична фірма з корінням в кіпрських офшорах

За цей короткий час у фірмі встигли змінитись і засновники, і беніфіціарні власники. Тож розпочнемо від початку. Рівні частки у статутний фонд внесли жителька Запоріжжя  Тетяна Бондаренко та киянин Максим Меламед. Також Максим Якович керує в ще одній фірмі – ТОВ «Енерджі Стрім».  У засновниках цієї фірми є ТОВ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «ПАЛЛАДІУМ КАПІТАЛ», беніфіціарними власниками якої є жителька Італії Олена Яблуновська та житель Дніпра – Віталій Шрам. Його ЗМІ пов’язують із відомим світовим зернотрейдером «Bunge», а точніше його українським дочірнім підприємством «Сантрейд».

23 жовтня ТОВ “Енерджі Сан” змінила беніфіціарів. Ним став кіпріот Маріну Марінос з КОМПАНІЯ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БЛЮ СОЛАР ІНВЕСТМЕНТС САЙПРУС ЛТД” (BLUE SOLAR INVESTMENTS CYPRUS LTD).

Ця кіперська фірма володіє також ТОВ “БЕСТ СОЛАР”ТОВ “НІК ЕНЕРДЖИ”ТОВ “НІК ГРІН”ТОВ “ЕНЕРДЖІТЕХ”Усі ці фірми займаються виробництвом електроенергії.

“Сонячний” бізнес хмельничан

Ще одна новостворена фірма ТОВ «ІКОПОТЬ ЕНЕРДЖІ» отримала дозвіл на розробку проекту землевідведення за межами Кременчуківської сільської ради Красилівського району площею 35 га.

566r_100718

За даними Єдиного державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань,  в засновниках фірми Мар’ян Маєвський та Теофілія Гречко, у статутний фонд вони внесли по 625 000 гривень.

Мар’ян Маєвський відомий в обласному центрі як колишній заступник мера (2002-2006), також працював начальником Головного управління економіки Хмельницької обл­держадміністрації, з 2007 по 2012 рік був помічником народного депутата України – Лева Бірюка (ВО «Батьківщина»), нині – голова Територіального Відділення Асоціації Платників Податків України, у 2005 році пробував стати депутатом міської ради від партії «Собор», а  в 2015 році – від ВО «Батьківщина».

Окрім ТОВ «ІКОПОТЬ ЕНЕРДЖІ» ця бізнес-пара також працює разом і в ТОВ «ХОЛДИНГОВА КОМПАНІЯ “ЕНЕРГІЯ ПОДІЛЛЯ».  Щоправда, у цьому випадку пан Маєвський лише керівник. А ось Теофілія Пилипівна внесла у статутний фонд 425 000 гривень – це 50% статутного капіталу фірми. Іншу половину вніс киянин Віталій Постоленко. Віталій володимирович є віце-президент Асоціації з енергоефективності та енергозбереження, а також він є керівником ТОВ «ЄТР-СПЕКТР», кінцевим беніфіціарним власником якої за даними Єдиного державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є Олег Козачук – т.в.о. ПАТ «Хмельницькобленерго».

Не медициною єдиною

Щодо іншої співласниці ТОВ «ІКОПОТЬ ЕНЕРДЖІ» Теофілії Гречко, то вона зареєстрована у будинку, який належить Сергію Гречко.

Сергій Гречко також намагався потрапити у депутати Хмельницької міської ради від партії УПР «Собор» у 2010 році. За інформацією ЗМІ, людина на ім’я Сергій Гречко у 2013 році працювала заступником одіозного голови правління ПАТ «Хмельницькобленерго» Олександра Шпака. (прим. автора  –  24 квітня Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику ПАТ «Хмельницькобленерго» Олександру Шпаку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Він підозрюється у причетності до розтрати 23,4 млн грн під час електромонтажу, пусконалагоджувальних робіт, вимірювання та випробування в рамках будівництва ПС 110/10 кВ «Прибузька» у Хмельницькому.)

Також людина з ім’ям Теофілія Пилипівна Гречко очолює Неврологічне відділення №2 Хмельницької міської лікарні.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне