Жителі Хмельниччини віддали шахраям майже 15 тисяч гривень

moshenniki
Фото: ddk.dn

Минулої доби до територіальних підрозділів поліції надійшло 4 заяви від мешканців Хмельницької області, які стали жертвами шахраїв.

Так, 27 листопада невстановлена особа під приводом придбання промислового обладнання шахрайським шляхом заволоділа персональними даними банківської картки 26-річного жителя Кам’янця-Подільського. Відтак, шахрай зняв з картки 2542 гривні.

А 44-річна жителька Старокостянтинова, намагаючись придбати в одній із соціальних мереж шубу, перерахувала шахраям 3900 гривень. Проте товар жінка так і не отримала.

27 листопада близько 16.20 години до 50-річної жительки с. Святець Теофіпольського району зателефонувала жінка, яка представилась знайомою її сина, і під приводом допомоги в непритягненні його до кримінальної відповідальності, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами в сумі 5500 гривень, які потерпіла перерахувала на банківський рахунок шахраїв.

Того ж дня близько 21.20 години невстановлена особа зателефонувала до 23-річного хмельничанина і під приводом здачі в найм квартири шахрайським шляхом заволоділа коштами в сумі 2700 гривень, які заявник перерахував на вказаний шахраєм рахунок.

По усіх цих фактах шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі розшукують зловмисників.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, 26 листопада купуючи цифрову техніку через інтернет, двоє хмельничан натрапили на шахраїв. Так, 34-річний житель Хмельницького, намагаючись придбати фотоапарат «Canon» через один із інтернет-сайтів, перерахував за нього 3 тисячі гривень. Однак, після цього  зв’язок з продавцем різко перервався. Також до Нетішинського відділення поліції надійшла заява від 42-річної місцевої жительки. Вона купуючи через інтернет телефон «Iphone 6S», перерахувала 7 тисяч гривень продавцю, але товар так і не отримала. За обома фактами шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі з’ясовують усі обставини. Втім, полісмени  принагідно закликають громадян при купівлі через інтернет користуватися лише перевіреними ресурсами, або такими, де можлива оплата тільки після отримання товару.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне