13 пожеж, з яких 5 — на відкритій місцевості — така статистика пожеж за минулу добу на Хмельниччині

Упродовж минулої доби вогнеборцям довелося 13 разів виїжджати на ліквідацію пожеж, що виникли в 9-ти районах області.

Ймовірно, з однієї причини — через необережне поводження з вогнем — виникло 5 пожеж сухостою у мікрорайоні Книжківці обласного центру та селах: Дерев’яне та Смотрич Кам’янець-Подільського, Видава Волочиського, Грицьків Городоцького районів області. В усіх випадках вогнеборці оперативно зреагували та приборкали вогонь, не давши йому шансів на розповсюдження.

Також 4 березня було два загоряння у приватних житлових будинках у с. Калитинці Ізяславського та с. Воронківці Старокостянтинівського районів, що сталися, вірогідно, через необережність із вогнем. Пожежу швидко зупинили бійці 13 та 19 Державних пожежно-рятувальних частин, також до гасіння залучалися місцеві пожежні команди із сіл Михнів та Миролюбне.

Пожежі господарчих споруд, що виникли у приватних домогосподарствах міста Деражня та сіл Киселі Старокостянтинівського і Жабенці Новоушицького районів, оперативно ліквідували рятувальники 19, 16 та 11 ДПРЧ, а також МПК с. Самчики. Ймовірною причиною усіх трьох загорянь вважається потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Окрім того, горіли: сінник — у с. Адамівка Віньковецького району, де вогонь встиг знищити понад тонну сіна; приватний гараж, всередині якого полум’я добряче пошкодило автомобіль “Таврія” — у м. Старокостянтинів; та легковий автомобіль ВАЗ-2109 — у с. Струга Новоушицького району. Усі три загоряння були ліквідовані силами підрозділів ДСНС області та МПК с. Самчики у тих розмірах, яких вони набули на момент їх прибуття.

В усіх випадках ніхто не постраждав.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Leave a Comment

Останні новини

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

43 секунди тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

2 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

2 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

7 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

1 день тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

1 день тому