Батька малолітньої дитини, учасника бойових дій суд звільнив від реального відбування покарання за крадіжку

Чемеровецький районний суд визнав винним обвинуваченого у крадіжці, поєднаній з проникненням в інше приміщення (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України). Та призначив покарання – 3 роки ув’язнення. Звільнивши від його відбування з випробуванням на 1 іспитовий рік.

«При призначенні покарання суд враховує, що К. (…) має на утриманні малолітню дитину, є учасником бойових дій. А тому суд приходить до висновку, що обвинуваченому за ч. 3 ст. 185 КК України доцільно призначити покарання у виді позбавлення волі. Разом з тим, приймаючи до уваги особу обвинуваченого, суд вважає, що його виправлення можливе без ізоляції від суспільства. А тому у відповідності до ст. 75 КК України останнього слід звільнити від відбування покарання з випробуванням», – ідеться у вироку суду.

Як встановив суд, у ніч на 2 серпня цього року житель Чемеровецького району (у 2014 році засуджений за наркотики до 5 років 2 місяців позбавлення волі, звільнений від відбування покарання на підставі статті 2 Закону України «Про амністію у 2014 році») у сусідньому селі Летава заліз до літньої кухні чужого помешкання і виніс звідти дитячий велосипед, інструменти та електроприлади. На суму майже 5,5 тисяч гривень.

Потерпіла у суді розповіла, що тієї ночі чула, як хтось стукав по вікнах будинку. А через кілька днів вона виявила, що з літньої кухні зникли речі. Їх згодом поліцейським видасть обвинувачений.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Leave a Comment

Останні новини

У Шепетівці на вулиці Соборності сталося зіткнення між автомобілем та велосипедом

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 1 травня, близько 08:00 години на перехресті вулиці Соборності та проспекту Миру.

21 хв. тому

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

16 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

17 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

21 годину тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

21 годину тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

23 години тому