Батька малолітньої дитини, учасника бойових дій суд звільнив від реального відбування покарання за крадіжку

23
Фото: court.gov.ua

Чемеровецький районний суд визнав винним обвинуваченого у крадіжці, поєднаній з проникненням в інше приміщення (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України). Та призначив покарання – 3 роки ув’язнення. Звільнивши від його відбування з випробуванням на 1 іспитовий рік.

«При призначенні покарання суд враховує, що К. (…) має на утриманні малолітню дитину, є учасником бойових дій. А тому суд приходить до висновку, що обвинуваченому за ч. 3 ст. 185 КК України доцільно призначити покарання у виді позбавлення волі. Разом з тим, приймаючи до уваги особу обвинуваченого, суд вважає, що його виправлення можливе без ізоляції від суспільства. А тому у відповідності до ст. 75 КК України останнього слід звільнити від відбування покарання з випробуванням», – ідеться у вироку суду.

Як встановив суд, у ніч на 2 серпня цього року житель Чемеровецького району (у 2014 році засуджений за наркотики до 5 років 2 місяців позбавлення волі, звільнений від відбування покарання на підставі статті 2 Закону України «Про амністію у 2014 році») у сусідньому селі Летава заліз до літньої кухні чужого помешкання і виніс звідти дитячий велосипед, інструменти та електроприлади. На суму майже 5,5 тисяч гривень.

Потерпіла у суді розповіла, що тієї ночі чула, як хтось стукав по вікнах будинку. А через кілька днів вона виявила, що з літньої кухні зникли речі. Їх згодом поліцейським видасть обвинувачений.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне