«Безпечний» одяг та «День відповідального водія»: копи не сидять склавши руки

Хмельницькі поліцейські та члени громадської організації «ХАЛК» (Хмельницький автолюбительський клуб) об‘єднали свої зусилля для пропаганди дотримання Правил дорожнього руху.

Автолюбителі, патрульні поліцейські та працівники Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області провели масштабний захід під назвою «День відповідального водія». Долучитися до акції мали можливість усі бажаючі містяни. Також було багато учасників, які спеціально приїхали на захід з інших міст.

hm.npu.gov.ua

Відвідувачі мали можливість подивитися на автотранспорт, який сьогодні використовують у своїй роботі поліцейські, випробувати під час їзди на спеціальному майданчику так звані «п‘яні окуляри», які імітують відчуття людини за кермом у стані алкогольного сп‘яніння.

Родзинкою заходу став показ декількох колекцій дитячого та підліткового одягу, який оздоблений світловідбиваючими елементами.

hm.npu.gov.ua

Також, працівники поліції Хмельниччини долучилися до організації масштабного всеукраїнського заходу, мета якого — запровадити серед українців моду на «безпечний» одяг, оздоблений світловідбиваючими елементами.

hm.npu.gov.ua

В Україні поки що законодавчо не закріплений обов‘язок громадян носити у темну пору доби одяг зі світловідбиваючими елементами. Але, як показує досвід багатьох європейських держав, саме така дрібничка, як світлоповертаючий флікер на одязі, дозволяє суттєво знизити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та велосипедистів.

Зважаючи на цю проблему, відомий дизайнер, голова Національного галузевого партнерства у легкій промисловості «Fashion Globus Ukraine» Голда Виноградська вирішила організувати у місті Хмельницькому конкурс серед майбутніх дизайнерів під назвою «Безпека як тренд».

hm.npu.gov.ua

Мета цього заходу — не лише сприяти розвитку легкої промисловості в Україні, а й запровадити серед молоді та дітей моду на одяг зі світловідбиваючими флікерами. До співпраці пані Голда запросила не лише місцеву владу, а й поліцію.

Поліцейські із задоволенням долучилися до організації конкурсу, оскільки, як ніхто інший, знають важливість цієї проблеми.

hm.npu.gov.ua

Щоб підтримати поліцейських, які говорили про важливість безпеки на дорогах, на захід приїхали байкери з мотоклубу «Маd brothers».

Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

2 дні тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

2 дні тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

2 дні тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

2 дні тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

2 дні тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

2 дні тому