«Безпечний» одяг та «День відповідального водія»: копи не сидять склавши руки

Фото: hm.npu.gov.ua

Хмельницькі поліцейські та члени громадської організації «ХАЛК» (Хмельницький автолюбительський клуб) об‘єднали свої зусилля для пропаганди дотримання Правил дорожнього руху.

Автолюбителі, патрульні поліцейські та працівники Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області провели масштабний захід під назвою «День відповідального водія». Долучитися до акції мали можливість усі бажаючі містяни. Також було багато учасників, які спеціально приїхали на захід з інших міст.

hm.npu.gov.ua

Відвідувачі мали можливість подивитися на автотранспорт, який сьогодні використовують у своїй роботі поліцейські, випробувати під час їзди на спеціальному майданчику так звані «п‘яні окуляри», які імітують відчуття людини за кермом у стані алкогольного сп‘яніння.

Родзинкою заходу став показ декількох колекцій дитячого та підліткового одягу, який оздоблений світловідбиваючими елементами.

hm.npu.gov.ua

Також, працівники поліції Хмельниччини долучилися до організації масштабного всеукраїнського заходу, мета якого — запровадити серед українців моду на «безпечний» одяг, оздоблений світловідбиваючими елементами.

hm.npu.gov.ua

В Україні поки що законодавчо не закріплений обов‘язок громадян носити у темну пору доби одяг зі світловідбиваючими елементами. Але, як показує досвід багатьох європейських держав, саме така дрібничка, як світлоповертаючий флікер на одязі, дозволяє суттєво знизити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та велосипедистів.

Зважаючи на цю проблему, відомий дизайнер, голова Національного галузевого партнерства у легкій промисловості «Fashion Globus Ukraine» Голда Виноградська вирішила організувати у місті Хмельницькому конкурс серед майбутніх дизайнерів під назвою «Безпека як тренд».

hm.npu.gov.ua

Мета цього заходу — не лише сприяти розвитку легкої промисловості в Україні, а й запровадити серед молоді та дітей моду на одяг зі світловідбиваючими флікерами. До співпраці пані Голда запросила не лише місцеву владу, а й поліцію.

Поліцейські із задоволенням долучилися до організації конкурсу, оскільки, як ніхто інший, знають важливість цієї проблеми.

hm.npu.gov.ua

Щоб підтримати поліцейських, які говорили про важливість безпеки на дорогах, на захід приїхали байкери з мотоклубу «Маd brothers».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне