Чоловік, який подарував підліткові бойову гранату, отримав 1 рік іспитового терміну

Чотири роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на 1 рік іспитового строку – таке покарання призначив Полонський районний суд Хмельницької області 28-річному жителю Шепетівщини за незаконне придбання, носіння, зберігання й збут бойових припасів підліткові.

Про такий вид та міру покарання йшлося в угоді про визнання винуватості, укладеній між обвинуваченим та прокурором, яку суд затвердив на прохання обох сторін, інформує пресслужба апеляційного суду.

За вироком у серпні 2023 року молодий чоловік під час збирання брухту неподалік селища Понінка Шепетівського району знайшов корпус гранати РГД-5 та уніфікований запал ручної гранати типу УЗРГМ-2. Він приніс знахідку додому та поклав у шухляду столу в спальні.

Згодом подарував знайдені бойові припаси, що у конструктивному поєднанні утворюють бойову ручну наступальну осколкову гранату РГД-5, придатну до вибуху, 16-річному знайомому.

Під час досудового слідства прокурор та обвинувачений у придбанні, носінні, зберіганні, збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України) уклали угоду про визнання винуватості. Останній беззастережно та повністю визнав свою вину, погодився на призначення покарання у виді позбавлення волі зі звільненням від його відбування з випробуванням та запевнив, що розуміє свої права і наслідки затвердження угоди.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Комунальне підприємство відшкодує понад 1,2 млн грн збитків, завданих незаконною порубкою лісу

Господарський суд Хмельницької області задовольнив позови Волочиської окружної прокуратури про стягнення з комунального підприємства шкоди, завданої довкіллю внаслідок незаконної порубки…

2 години тому

Авіапольоти над Хмельницьким. Суд арештував навчальний літак

Хмельницький міськрайонний суд арештував навчальний літак Aero AT-3 R100, що належить ТОВ «Льотна школа Кондор» у рамках кримінального провадження про…

2 години тому

“Дитина не ходить, не розмовляє, не сидить, не тримає голову”: хмельничанка судиться з лікаркою, яка приймала пологи

Мати шестирічного Ореста, Аліна Лоєвська, судиться з лікаркою Хмельницького обласного перинатального центру Аллою Кропивницькою.

3 години тому

У Хмельницькому районі в ДТП травмувався 17-річний мотоцикліст

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 7 травня, близько 20:00 години на автодорозі сполученням «Житомир – Чернівці» неподалік с. Ружичанка.

4 години тому

На війні загинули четверо військовослужбовців з Хмельниччини

У Берездівській громаді повідомили про загибель жителя села Гориця Стецюка Миколи Володимировича, 22.05.1999 року народження.

6 години тому

На Хмельниччині майже 9 тис. українців отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій

З початку 2024 року 8 791 пацієнт та пацієнтка безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у Хмельницькій області.

8 години тому