Чоловік, який подарував підліткові бойову гранату, отримав 1 рік іспитового терміну

Фото: ілюстративне

Чотири роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на 1 рік іспитового строку – таке покарання призначив Полонський районний суд Хмельницької області 28-річному жителю Шепетівщини за незаконне придбання, носіння, зберігання й збут бойових припасів підліткові.

Про такий вид та міру покарання йшлося в угоді про визнання винуватості, укладеній між обвинуваченим та прокурором, яку суд затвердив на прохання обох сторін, інформує пресслужба апеляційного суду.

За вироком у серпні 2023 року молодий чоловік під час збирання брухту неподалік селища Понінка Шепетівського району знайшов корпус гранати РГД-5 та уніфікований запал ручної гранати типу УЗРГМ-2. Він приніс знахідку додому та поклав у шухляду столу в спальні.

Згодом подарував знайдені бойові припаси, що у конструктивному поєднанні утворюють бойову ручну наступальну осколкову гранату РГД-5, придатну до вибуху, 16-річному знайомому.

Під час досудового слідства прокурор та обвинувачений у придбанні, носінні, зберіганні, збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України) уклали угоду про визнання винуватості. Останній беззастережно та повністю визнав свою вину, погодився на призначення покарання у виді позбавлення волі зі звільненням від його відбування з випробуванням та запевнив, що розуміє свої права і наслідки затвердження угоди.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне