Чиновник Хмельницької ОВА, який отримав хабар, а згодом пішов на угоду зі слідством, відбувся штрафом у 42 500 гривень

Хмельницький міськрайонний суд затвердив укладену між прокурором і заступником директорки департаменту екології Хмельницької ОВА Володимиром Дідухом угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом).

Суд призначив чиновнику покарання у виді штрафу в розмірі 2500 (двох тисяч п`ятисот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 42500,00 гривень, а також стягнув з нього на користь держави 5736 грн. 20 коп. процесуальних витрат.

Згідно матеріалів судової справи, заступник директорки департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА, вимагав хабар у ТОВ «Поділля-Тепло-Інвест» за дозвіл на викиди забруднюючих речовин у повітря.

Так, у листопаді минулого року, Володимир Дідух на зустрічі з представниками ТОВ «Поділля-Тепло-Інвест» роз`яснив, який перелік документів необхідний для отримання дозволу, а також наголосив про необхідність виготовлення проектно-дозвільної документації лише у вичерпному переліку установ, надавши список таких організацій.

Було вирішено замовити проектну документацію у ПП «Еванте».

Директор ПП «Еванте» повідомив замовнику, що вартість наданих послуг буде становити близько 50000 гривень, з яких частина грошових коштів буде передана службовим особам Департаменту, в якості неправомірної вигоди за прийняття позитивного рішення.

З 50 тис. офіційно на рахунок підприємства жінці сказали надіслати лише 5 тис. грн. Решту суми сказали принести готівкою. Наприкінці березня вона передала 20 тис. грн, а вже 13 квітня керівник «Еванте» передав з цієї суми Володимиру Дідуху 6 тис. грн. Наступного дня після цього дозволи на викиди забруднюючих речовин були підписані.

У суді прокурор зазначив, що чиновник щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення; обставин, які відповідно обтяжують покарання не встановлено; враховуючи співпрацю підозрюваного зі стороною обвинувачення, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, сторони узгодили, що підозрюваному слід призначити покарання у вигляді штрафу.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

19 години тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

23 години тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

1 день тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 день тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

1 день тому