Чиновник Хмельницької ОВА, який отримав хабар, а згодом пішов на угоду зі слідством, відбувся штрафом у 42 500 гривень

Фото: поліція

Хмельницький міськрайонний суд затвердив укладену між прокурором і заступником директорки департаменту екології Хмельницької ОВА Володимиром Дідухом угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом).

Суд призначив чиновнику покарання у виді штрафу в розмірі 2500 (двох тисяч п`ятисот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 42500,00 гривень, а також стягнув з нього на користь держави 5736 грн. 20 коп. процесуальних витрат.

Згідно матеріалів судової справи, заступник директорки департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА, вимагав хабар у ТОВ «Поділля-Тепло-Інвест» за дозвіл на викиди забруднюючих речовин у повітря.

Так, у листопаді минулого року, Володимир Дідух на зустрічі з представниками ТОВ «Поділля-Тепло-Інвест» роз`яснив, який перелік документів необхідний для отримання дозволу, а також наголосив про необхідність виготовлення проектно-дозвільної документації лише у вичерпному переліку установ, надавши список таких організацій.

Було вирішено замовити проектну документацію у ПП «Еванте».

Директор ПП «Еванте» повідомив замовнику, що вартість наданих послуг буде становити близько 50000 гривень, з яких частина грошових коштів буде передана службовим особам Департаменту, в якості неправомірної вигоди за прийняття позитивного рішення.

З 50 тис. офіційно на рахунок підприємства жінці сказали надіслати лише 5 тис. грн. Решту суми сказали принести готівкою. Наприкінці березня вона передала 20 тис. грн, а вже 13 квітня керівник «Еванте» передав з цієї суми Володимиру Дідуху 6 тис. грн. Наступного дня після цього дозволи на викиди забруднюючих речовин були підписані.

У суді прокурор зазначив, що чиновник щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення; обставин, які відповідно обтяжують покарання не встановлено; враховуючи співпрацю підозрюваного зі стороною обвинувачення, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, сторони узгодили, що підозрюваному слід призначити покарання у вигляді штрафу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне