“Давайте далі будемо брехати хмельничанам”. Суд оштрафував жінку за коментар у Facebook

Хмельницький міськрайонний суд визнав винною жінку за поширення неправдивих чуток у соціальній мережі і призначив штраф 170 грн.

Інформує НГП.

Про це свідчить постанова суду від 14 травня.

За матеріалами справи 29 березня о 22 год. 29 хв. у групі “Життя та новини Хмельниччини” у Facebook жінка прокоментувала інформацію, що містило відеозвернення головного лікаря Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксани Піддубної.

“Шановна головна лікарка інфекційної лікарні, пішов відтік інформації, бо наше місто як село, не 2 випадки, а 6, і припиніть це, далі, що? В нашій лікарні 5 апаратів ШВЛ. Давайте далі будемо брехати хмельничанам!?!», – сказано у коментарі в соцмережі.

https://ngp-ua.info

Суд дійшов висновків, що інформація у вказаному коментарі не відповідала дійсності, оскільки, згідно з офіційними даними (сайту Міністерства охорони здоров`я moz.gov.ua та сайту Хмельницької міської ради khm.gov.ua), на момент написання  коментаря на території Хмельницької області було підтверджених 2 випадки коронавірусу COVID-19 та 1 підозра на коронавірус.

Також не відповідають дійсності відомості про кількість апаратів штучної вентиляції легенів, які знаходяться в робочому стані в розпорядженні Хмельницької міської інфекційної лікарні (на момент написання коментаря було 8 ШВЛ).

Загалом, вина особи підтверджується відомостями із протоколу про адміністративне правопорушення, актом огляду інтернет-сторінки, довідкою директора КП «Хмельницька інфекційна лікарня» щодо кількості хворих на COVID-19 станом на 29 березня 2020 року.

В судове засідання жінка не з`явилася, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином. Причина неявки суду не відома.

Окрім штрафу 170 грн, порушниця має сплатити 420,4 грн судового збору.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

1 день тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

1 день тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

2 дні тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

2 дні тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

2 дні тому