“Давайте далі будемо брехати хмельничанам”. Суд оштрафував жінку за коментар у Facebook

Фото: https://ngp-ua.info

Хмельницький міськрайонний суд визнав винною жінку за поширення неправдивих чуток у соціальній мережі і призначив штраф 170 грн.

Інформує НГП.

Про це свідчить постанова суду від 14 травня.

За матеріалами справи 29 березня о 22 год. 29 хв. у групі “Життя та новини Хмельниччини” у Facebook жінка прокоментувала інформацію, що містило відеозвернення головного лікаря Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксани Піддубної.

“Шановна головна лікарка інфекційної лікарні, пішов відтік інформації, бо наше місто як село, не 2 випадки, а 6, і припиніть це, далі, що? В нашій лікарні 5 апаратів ШВЛ. Давайте далі будемо брехати хмельничанам!?!», – сказано у коментарі в соцмережі.

https://ngp-ua.info

Суд дійшов висновків, що інформація у вказаному коментарі не відповідала дійсності, оскільки, згідно з офіційними даними (сайту Міністерства охорони здоров`я moz.gov.ua та сайту Хмельницької міської ради khm.gov.ua), на момент написання  коментаря на території Хмельницької області було підтверджених 2 випадки коронавірусу COVID-19 та 1 підозра на коронавірус.

Також не відповідають дійсності відомості про кількість апаратів штучної вентиляції легенів, які знаходяться в робочому стані в розпорядженні Хмельницької міської інфекційної лікарні (на момент написання коментаря було 8 ШВЛ).

Загалом, вина особи підтверджується відомостями із протоколу про адміністративне правопорушення, актом огляду інтернет-сторінки, довідкою директора КП «Хмельницька інфекційна лікарня» щодо кількості хворих на COVID-19 станом на 29 березня 2020 року.

В судове засідання жінка не з`явилася, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином. Причина неявки суду не відома.

Окрім штрафу 170 грн, порушниця має сплатити 420,4 грн судового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне