Дмитро Габінет провів брифінг щодо ситуації в області із захворюваністю на COVID-19

Сьогодні під час чергового брифінгу голова облдержадміністрації Дмитро Габінет поінформував мешканців області про стан захворюваності на COVID-19 та заходи, що вживаються в області з метою запобігання її поширенню.

Головні тези брифінгу

➡ Наразі в області виявлено 5799 хворих на COVID-19, із них 142 випадки – за сьогодні. На жаль, зареєстровано 113 летальних випадків від ускладнень, викликаних коронавірусом. Померли ще 5 людей: чоловік, 66 років, що лікувався в ХІЛ, жінка, 62 роки, лікувалася в Кам’янець-Подільській ЦРЛ, чоловік, 63 роки, лікувався в Шепетівській ЦРЛ, жінка, 78 років, лікувалася в Красилівській ЦРЛ, чоловік, 82 роки, лікувався в ХІЛ. Одужали від початку епідемії 2373 мешканці області.

➡ Допомогу хворим на COVID-19 в області надають 14 лікувальних закладів, один з яких є спеціалізованою лікувальною установою МВС України. Загальна заповненість ліжкомісць у цих лікарнях складає 62,9%

➡ Триває робота з підведення кисню до ліжкомісць, які призначені для лікування хворих на COVID-19. За останній тиждень додалося ще 48 ліжок. Загалом, кількість ліжок, що дозволяють забезпечити хворих кисневою терапією, в області склала 797 одиниць.

➡ На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 для регіонів області. Територій з “червоним” рівнем епідемічної безпеки наразі немає, “помаранчевий” рівень небезпеки встановлено у містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський, Волочиському, Деражнянському, Дунаєвецькому, Красилівському, Теофіпольському та Ярмолинецькому районах. Чотири території віднесено до “зеленої” зони: м.Старокостянтинів, Ізяславський, Старокостянтинівський та Шепетівський райони. Решта території області віднесена до “жовтого” рівня.

➡ Загалом в області у наданні допомоги хворим на COVID-19 задіяні 552 медичних працівники. З 13 лікувальних закладів, що надають допомогу таким хворим, 4 повністю завершили процедури укладання договорів з НСЗУ на так звані “ковідні” пакети медичної допомоги, 9 перебувають на стадії укладання. Кошти за надання допомоги хворим з COVID-19 заклади отримають в повному обсязі за увесь період роботи після завершення відповідних процедур.

➡ Обласний лабораторний центр продовжує роботу над усуненням проблеми із затримкою отримання результатів досліджень на COVID-19, що виникла у зв’язку з проведенням на минулому тижні верифікації нових тест-систем. Загалом за добу його працівниками проводиться 500-550 досліджень, до виконання цієї роботи залучено 14 осіб. Лабораторія в достатній мірі забезпечена тест-системами та відповідними реагентами для проведення 30 тисяч досліджень.

➡ Також близько 100-150 досліджень методом ПЛР в області щоденно проводиться іншими лабораторіями. Так, всього за минулу добу в області проведено 801 таке дослідження.

 

Leave a Comment

Останні новини

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

53 хв. тому

Поблизу м. Славута сталася ДТП, у якій травмувався велосипедист

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 15 травня, близько 08:00 години поблизу м. Славута на автодорозі сполученням «Корець — Антоніни».

3 години тому

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

19 години тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

19 години тому

Прокуратура через суд повернула громадам Шепетівщини землі природно-заповідного фонду, які потрапили у «приватні руки»

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури домоглися у судовому порядку повернення у власність громад земель природно-заповідного фонду вартістю понад 58 млн грн.

24 години тому

У Хмельницькому сталася ДТП, у якій травмувалась пенсіонерка

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 травня, близько 20:00 години по вул. Подільській.

24 години тому