Дмитро Габінет провів брифінг щодо ситуації в області із захворюваністю на COVID-19

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Сьогодні під час чергового брифінгу голова облдержадміністрації Дмитро Габінет поінформував мешканців області про стан захворюваності на COVID-19 та заходи, що вживаються в області з метою запобігання її поширенню.

Головні тези брифінгу

➡ Наразі в області виявлено 5799 хворих на COVID-19, із них 142 випадки – за сьогодні. На жаль, зареєстровано 113 летальних випадків від ускладнень, викликаних коронавірусом. Померли ще 5 людей: чоловік, 66 років, що лікувався в ХІЛ, жінка, 62 роки, лікувалася в Кам’янець-Подільській ЦРЛ, чоловік, 63 роки, лікувався в Шепетівській ЦРЛ, жінка, 78 років, лікувалася в Красилівській ЦРЛ, чоловік, 82 роки, лікувався в ХІЛ. Одужали від початку епідемії 2373 мешканці області.

➡ Допомогу хворим на COVID-19 в області надають 14 лікувальних закладів, один з яких є спеціалізованою лікувальною установою МВС України. Загальна заповненість ліжкомісць у цих лікарнях складає 62,9%

➡ Триває робота з підведення кисню до ліжкомісць, які призначені для лікування хворих на COVID-19. За останній тиждень додалося ще 48 ліжок. Загалом, кількість ліжок, що дозволяють забезпечити хворих кисневою терапією, в області склала 797 одиниць.

➡ На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 для регіонів області. Територій з “червоним” рівнем епідемічної безпеки наразі немає, “помаранчевий” рівень небезпеки встановлено у містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський, Волочиському, Деражнянському, Дунаєвецькому, Красилівському, Теофіпольському та Ярмолинецькому районах. Чотири території віднесено до “зеленої” зони: м.Старокостянтинів, Ізяславський, Старокостянтинівський та Шепетівський райони. Решта території області віднесена до “жовтого” рівня.

➡ Загалом в області у наданні допомоги хворим на COVID-19 задіяні 552 медичних працівники. З 13 лікувальних закладів, що надають допомогу таким хворим, 4 повністю завершили процедури укладання договорів з НСЗУ на так звані “ковідні” пакети медичної допомоги, 9 перебувають на стадії укладання. Кошти за надання допомоги хворим з COVID-19 заклади отримають в повному обсязі за увесь період роботи після завершення відповідних процедур.

➡ Обласний лабораторний центр продовжує роботу над усуненням проблеми із затримкою отримання результатів досліджень на COVID-19, що виникла у зв’язку з проведенням на минулому тижні верифікації нових тест-систем. Загалом за добу його працівниками проводиться 500-550 досліджень, до виконання цієї роботи залучено 14 осіб. Лабораторія в достатній мірі забезпечена тест-системами та відповідними реагентами для проведення 30 тисяч досліджень.

➡ Також близько 100-150 досліджень методом ПЛР в області щоденно проводиться іншими лабораторіями. Так, всього за минулу добу в області проведено 801 таке дослідження.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне