До 9 років позбавлення волі засуджено хмельничанина, який ошукав дніпрянина на 1,5 млн грн

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину місцевого жителя у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах.
 
У результаті проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області досудового розслідування встановлено, що у січні минулого року 28-річний чоловік домовився із мешканцем м. Дніпро про оптовий продаж тютюнових виробів для електронного нагрівання, якими насправді ніколи не володів.
 
«Підприємливий» хмельничанин пообіцяв продати товар на суму 1 млн 540 тис грн.
 
Впевнений у надійності свого «ділового» партнера, перебуваючи у м. Хмельницькому, чоловік передав ці кошти у руки шахрая та сподівався відразу отримати товар.
 
Однак, посилаючись на необхідність перерахунку отриманої суми коштів, зловмисник запропонував поїхати з ним в офіс, де можна буде це зробити.
 
Доки потерпілий очікував на зловмисника біля будівлі, в котрій нібито здійснювався перерахунок коштів, той разом з грошима утік з місця злочину через інший вихід.
 
Завдяки злагодженій роботі правоохоронців особу зловмисника було встановлено за декілька днів.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та повторно) КК України.
 
Вироком Хмельницького міськрайонного суду обвинуваченого засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, окрім житла.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

7 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

7 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

8 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

8 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

11 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

11 години тому