Ексдепутату Хмельницької облради дали 7 років в’язниці: підбурював дати хабаря

Вищий антикорупційний суд засудив ексдепутата Хмельницької облради до 7 років в’язниці за закінчений замах на шахрайство і підбурювання до надання 50 тисяч доларів хабаря.

Інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суд визнав вказану особу винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України. За вироком суду йому призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на три роки та з конфіскацією майна.

САП не повідомляє імені засудженого, але за даними ЗМІ, йдеться про Миколу Харкавого.  

Рішення суд виніс 21 січня. Повідомляється, що колишній депутат Хмельницької облради, бажаючи заволодіти грошима, підбурював в.о. директора комунальної школи-інтернату І-ІІІ ступенів “Славутинка” надати 50 тисяч доларів хабаря депутатам за сприяння у вирішенні питання про призначення на посаду директора КП і непроведення перевірок вищезгаданого підприємства.

Вирок ВАКС може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Власник товариства, який обвинувачується у злочинах проти нацбезпеки, поверне землю вартістю понад 1 млрд грн

Волочиська окружна прокуратура у судовому порядку повернула у комунальну власність земельні ділянки загальною площею 300 га.

11 години тому

На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень

Національна атомна компанія «Енергоатом» збирається збудувати залізобетонний завод у Нетішині – місті-супутнику Хмельницької АЕС.

12 години тому

У Шепетівці місцевий житель на авто «ВАЗ 21043» допустив зіткнення із велосипедисткою

Дорожньо-транспортна пригода сталась 18 травня близько 19:10 години по вулиці Залізничній. 34-річний місцевий житель на автомобілі «ВАЗ 21043» допустив зіткнення…

13 години тому

Мінсоцполітики: Захисники зможуть отримувати високофункціональні протези швидше

Відсьогодні військовослужбовці зможуть оперативніше отримувати профінансовані державою високофункціональні протези та ортези, зокрема протези верхньої кінцівки з зовнішнім джерелом енергії та…

14 години тому

Жителям села Велика Калинівка надаватимуть безплатну медико-консультативну допомогу

З метою надання медико-консультативної допомоги жителям Хмельницької міської територіальної громади, в середу, 22 травня, відбудеться виїзд у село Велика Калинівка...

17 години тому

Регіонально рідкісну рослину купальницю європейську вперше виявили у національному парку Хмельниччини

Під час моніторингових обстежень території національного природного парку "Мале Полісся", що на Хмельниччині, вперше виявили купальницю європейську — регіонально рідкісну рослину.

18 години тому