Міськтепловоденергія попередило: мешканці платитимуть 7 тис. грн за опалення, якщо мер не припинить маніпуляції

Комунальне підприємство “Міськтепловоденергія” зробило офіційну заяву: якщо КП не отримає фінансової підтримки для закупівлі газу, то до кінця опалювального сезону з міського бюджету доведеться виділяти більше 400 мільйонів гривень. Особисту відповідальність за нанесені громаді збитки нестиме міський голова Михайло Посітко.

Відповідне повідомлення з’явилося 21 січня на фейсбук-сторінці тепловика з Кам’янця-Подільського, інформує НГП.

Як заявило комунальне підприємство, майже півроку КП «Міськтепловоденергія» утримує вартість опалення на рівні 2018 року – 1 597,73 грн./Гкал. Хоча з жовтня 2021 р. населення вже мало би сплачувати за тепло 2 386,90 грн./Гкал., відповідно до рішення виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради. Різницю в тарифах повинні компенсувати органи місцевого самоврядування, однак міський голова Михайло Посітко ці зобов’язання ігнорує. Так, лише за 4 квартал борг міської влади перед підприємством сягнув 28 млн. 647 тис. грн.

“Зважаючи на це, КП «Міськтепловоденергія» не може вчасно розрахуватись за спожитий газ. Якщо борг перед ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» не погасити, то вже з 1 лютого підприємство буде переведене на «постачальника останньої надії», де вартість газу становить 46710 грн./тис. м куб. для всіх категорій споживачів (наразі ціна газу для населення: 7583 грн./тис.м куб., для бюджетних установ: 16 554 грн./тис.м куб.). Якщо газ підприємство закуповуватиме у «постачальника останньої надії», то тариф на тепло підприємство має виставляти в розмірі 7 744,30 грн./Гкал., що майже в п’ять разів вищий за нині діючий тариф (1 597,73 грн./Гкал.). Для прикладу, якщо мешканці квартири площею 49 кв. м нині сплачують за опалення 1500 грн., то будуть – 7282,52 грн”, – зазначено з інформації КП.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

12 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

13 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

17 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

17 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

18 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

19 години тому