Фахівці ветеринарного шпиталю з Хмельниччини врятували майже сотню тварин з Київщини

Війна опалила життя не лише тисяч мирних жителів нашої країни. Величезна кількість домашніх улюбленців також постраждали від обстрілів, отримали поранення, залишилися без турботи своїх господарів. З перших днів війни ветспеціалісти «Першого військового шпиталю ветеринарної медицини» на чолі з Кирилом Чумаковим надавали допомогу як тваринам переселенців, що приїздили на Хмельниччину, так і службовим, що несуть службу разом з нашими захисниками. Інформує НГП.

Нещодавно група фахівців шпиталю відвідала звільнені від окупантів міста Київщини  – Ірпінь, Бучу та Ворзель, аби надати необхідну допомогу постраждалим від війни тваринам, повідомили в ОВА.

Спільно з представниками кінологічного центру ГУНП в Київській області наші ветеринари оглянули 30 службових собак різних порід, провели УЗД діагностику 10 собакам, що служать в ЗСУ, Нацгвардії та Нацполіції. Десять чотирилапих пролікували, ще чотирьох прооперували.

Також не залишилися поза увагою команди госпіталю утриманці Дитячої кінноспортивної школи «Санівел» у м. Ворзель. Ветеринари провели клінічний огляд 17 коней, 7 з них отримали необхідне лікування.

У м. Ірпінь наші ветспеціалісти надали консультації власникам тварин місцевих мешканців та обстежили понад три десятки котів, що перебувають у притулку. Загалом під час виїзду фахівці шпиталю прийняли, оглянули та прооперували 91 тварину.

Крім того, було передано гуманітарну допомогу від Хмельницької ОВА в кількості 20 мішків корму.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

16 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

17 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

17 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

19 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

22 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

22 години тому