Герегівці розбігаються: Ткаченко йде від Опоблоку, Шинькович самостійно, Лозовий та Герега від конкретників

Ще 5 червня 2019 року народний депутат Андрій Шинькович, який до роботи у Парламенті був помічником Олександра Гереги, а також працював топ-менеджером у столичному ТОВ «Епіцентр К», заявив про зміну ситуації довкола його походу у Верховну раду.

Відповідаючи на коментарі, Андрій Шинькович зазначив, що йтиме самовисуванцем і безпартійним.

«Не можу вибрати партію з тих, що пропонують висунути. І пішовши від якоїсь одної автоматично відкидаєш від себе симпатиків інших партій», – зазначив депутат.

У 2015 році Шинькович разом із подружжям Галини та Олександра Герег створили партію “За конкретні справи”. У середині квітня 2018 року Шинькович очолив обласну організацію БПП і автоматично склав повноваження керівника “герегівської” політсили.

Ще під час річного звіту Вадима Лозового два нардепи дружно прогуляли засідання у Верховній Раді. Під час президентських перегонів спільно агітували за Петра Порошенка. А вже 9 червня, як повідомляє «Незалежний громадський портал», політична партія “За конкретні справи” підтримала на позачергових парламентських виборах нинішнього нардепа Олександра Герегу і голову Хмельницької ОДА Вадима Лозового. По 192 і 189 виборчим округам відповідно. Тож на 189 окрузі, де за мандат змагатимуться два колишні однопартійці, щонайменше буде цікавим.

Політологи такий крок оцінюють по різному. У спілкуванні з нами одні зазначають, що використовуючи Вадима Лозового, як поки що голову облдержадміністрації, будуть підсилювати Шиньковича.

Інші стверджують, що внутрішній партійний конфлікт між конкретниками таки отримав нарешті свій фінал.

Але це не всі герегівці, які будуть балатуватись на мажоритарних одномандатних округах. Так, депутатка Хмельницької обласної ради і голова фракції «За конкретні справи» Уляна Ткаченко теж йде на вибори. Щоправда, від іншої політичної сили. Вона потрапила у першу десятку політичної партії «Опозиційний блок». Список оголосили під час з’їзду партії у неділю.

opposition.com.ua

Депутатка Хмельницької обласної ради від партії «За конкретні справи» Уляна Ткаченко потрапила у десятку Опоблоку Фото: Опозиційний блок

Зауважимо, що Уляна Ткаченко є помічником-консультантом за строковим трудовим договором на постійній основі Олександра Гереги.

У 2012-2014 році Олександр Герега також був нардепом від 192-го округу. Був членом фракції Партії регіонів. Вже в грудні почав «кнопкодавити». 16 січня 2014 року голосував за «диктаторські» закони, і не голосував за їх скасування. 21 лютого 2014 року вийшов з фракції Партії регіонів у Верховній Раді.

З партії можна вийти, але це не означає, що світогляд одразу зміниться. Протягом останніх п’яти років герегівці вдало приховували свої справжні «уподобання». Однак, як весна показує усі біди, так і вибори витягають нагора те, що хочуть приховати.

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології за період з 26 травня по 7 червня, “Опозиційний блок” отримує 0,9%.

КМІС

 

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині встановлюють штучні нерестовища

Для покращення умов природного відтворення водних біоресурсів під контролем Хмельницького рибоохоронного патруля користувач, який здійснює діяльність в умовах режиму СТРГ,…

11 години тому

Хмельниччина розвиватиме послугу сімейного патронату: регіон долучиться до загальнонаціонального проєкту допомоги дітям

17 квітня у Хмельницькому презентували загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». 

12 години тому

Дві учениці з Хмельницького здобули перемогу на всеукраїнській олімпіаді з біології

Восьмикласниця хмельницького ліцею №10 Анастасія Манзюк та десятикласниця ліцею №4 імені Павла Жука Єлизавета Трубнікова здобули перемогу на всеукраїнській учнівській олімпіаді з…

12 години тому

У Кам’янці-Подільському поліцейські виявили 17-річного «закладчика»

У неповнолітнього наркоділка правоохоронці вилучили 25 згортків з наркотичною речовиною мефедрон. 

12 години тому

Затримано хмельничанина, який збирався перепливти Тису та потрапити до Румунії

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону спільно з співробітниками Тячівського райвідділу поліції затримали жителя Рівненщини, який намагався незаконно переправити через кордон…

17 години тому

На Шепетівщині перед судом постане крадій, який після вчинення злочину намагався втекти на Одещину

Поліцейські затримали підозрюваного з валізами біля залізничного вокзалу в Шепетівці.

18 години тому