У Верховній Раді зареєстрували проект закону із кількістю районів у Хмельницькій області

На офіційному сайті Верховної Ради значиться, що проект закону поданий ще 30 травня. Інформує сайт ye.ua.

Авторами проекту №10348 про зміну меж районів Хмельницької області значаться три народні депутати Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Микола Федорук, який балотувався в одному з округів сусідньої, Чернівецької області.

Проект передбачає «розширення меж Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Шепетівського районів».

У пояснювальній записці до проекту значиться, що для обслуговування територій, які поки що не увійшли до складу жодної об’єднаної територіальної громади, до кінця каденції, а це до 2020 року, зберігаються районні ради. А ось функції районних державних адміністрацій здійснюватимуться реорганізованими Хмельницькою, Кам’янець-Подільською, Шепетівською РДА.

Отож, згідно із поданим проектом на Хмельниччині планується три райони. Хмельницький район складатиметься із нинішніх Віньковецького, Волочиського, Городоцького, Деражнянського, Красилівського, Летичівського, Старокостянтинівського, Старосинявського, Теофіпольського, Ярмолинецького районів. До Кам’янець-Подільського району увійдуть Дунаєвецький, Новоушицький та Чемеровецький, а до Шепетівського – Білогірський, Ізяславський, Полонський, Шепетівський райони.

А ось Славутського району взагалі немає в переліку, який значиться у проекті закону. Нагадаємо, що днями представники Славути оприлюднили звернення до місцевої та обласної влади з проханням повідомити механізм переходу міст Славути та Нетішина до Рівненської області. Одна із причин – вони проти того, щоб бути у складі Шепетівського району.

ye.ua

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині встановлюють штучні нерестовища

Для покращення умов природного відтворення водних біоресурсів під контролем Хмельницького рибоохоронного патруля користувач, який здійснює діяльність в умовах режиму СТРГ,…

5 години тому

Хмельниччина розвиватиме послугу сімейного патронату: регіон долучиться до загальнонаціонального проєкту допомоги дітям

17 квітня у Хмельницькому презентували загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». 

5 години тому

Дві учениці з Хмельницького здобули перемогу на всеукраїнській олімпіаді з біології

Восьмикласниця хмельницького ліцею №10 Анастасія Манзюк та десятикласниця ліцею №4 імені Павла Жука Єлизавета Трубнікова здобули перемогу на всеукраїнській учнівській олімпіаді з…

6 години тому

У Кам’янці-Подільському поліцейські виявили 17-річного «закладчика»

У неповнолітнього наркоділка правоохоронці вилучили 25 згортків з наркотичною речовиною мефедрон. 

6 години тому

Затримано хмельничанина, який збирався перепливти Тису та потрапити до Румунії

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону спільно з співробітниками Тячівського райвідділу поліції затримали жителя Рівненщини, який намагався незаконно переправити через кордон…

11 години тому

На Шепетівщині перед судом постане крадій, який після вчинення злочину намагався втекти на Одещину

Поліцейські затримали підозрюваного з валізами біля залізничного вокзалу в Шепетівці.

12 години тому