Голова ОДА заснував Хмельницький кінофестиваль

Голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій 12 серпня підписав розпрорядження про  заснування Хмельницького кінофестивалю. Інформує НГП.

У документі сказано, що департамент інформаційної діяльності, культури, національностей та
релігій обласної державної адміністрації спільно з обласною кінокомісією при ОДА і громадською організацією “Хмельницька кінокомісія” повинні забезпечити підготовку та проведення кінофестивалю 10-12 вересня 2021 року.

У середині червня голова кінокомісії при облдержадміністрації і начальник управління інформаційної діяльності та аналітики департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОДА Костянтин Дєтковський повідомив, що Хмельницька область має амбітні плани щодо проведення кінофестивалю.

“Є задум, що приз фестивалю буде у вигляді хлопчика (щось на кшталт премії “Оскар” – нагороди у вигляді скульптури лицаря з мечем, який стоїть на кінобобіні з 5-ма спицями, що символізують 5 кінопрофесій – актори, сценаристи, режисери, продюсери та техніки – НГП). Але він немає імені. Тому хочемо запропонувати, аби кожен з бажаючих запропонував ім’я для хлопчика, а ми оберемо кращий варіант”, – наголосив він.

Нагадаємо, що 8 квітня голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій утворив кінокомісію як консультативно-дорадчий орган при обласній державній адміністрації.

Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

4 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

5 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

5 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

7 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

10 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

10 години тому