Голова ОДА заснував Хмельницький кінофестиваль

Фото: https://www.0372.ua/

Голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій 12 серпня підписав розпрорядження про  заснування Хмельницького кінофестивалю. Інформує НГП.

У документі сказано, що департамент інформаційної діяльності, культури, національностей та
релігій обласної державної адміністрації спільно з обласною кінокомісією при ОДА і громадською організацією “Хмельницька кінокомісія” повинні забезпечити підготовку та проведення кінофестивалю 10-12 вересня 2021 року.

У середині червня голова кінокомісії при облдержадміністрації і начальник управління інформаційної діяльності та аналітики департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОДА Костянтин Дєтковський повідомив, що Хмельницька область має амбітні плани щодо проведення кінофестивалю.

“Є задум, що приз фестивалю буде у вигляді хлопчика (щось на кшталт премії “Оскар” – нагороди у вигляді скульптури лицаря з мечем, який стоїть на кінобобіні з 5-ма спицями, що символізують 5 кінопрофесій – актори, сценаристи, режисери, продюсери та техніки – НГП). Але він немає імені. Тому хочемо запропонувати, аби кожен з бажаючих запропонував ім’я для хлопчика, а ми оберемо кращий варіант”, – наголосив він.

Нагадаємо, що 8 квітня голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій утворив кінокомісію як консультативно-дорадчий орган при обласній державній адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне