Головного бухгалтера хмельницького підприємства, який привласнив кошти, відправили під домашній арешт

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді домашнього арешту  головному бухгалтеру одного із комунальних закладів міста. Він підозрюється  у вчиненні особливо тяжких злочинів передбачених ч.3 ст.191, ч.5 ст.191. Це заволодіння майном, шляхом зловживання службовим становищем. Ч.3 ст.362 КК України. Це несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно –  обчислювальних машинах (комп’ютерах),  автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

Так, чоловік підозрюється в тому, що будучи службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив привласнення чужого майна. А саме грошових коштів  комунальної організації на  суму понад 1 500 000 грн. Цим заподіяв даному підприємству майнову шкоду в особливо великому розмірі. Окрім цього,  підозрюваний перебуваючи на посаді головного бухгалтера  комунальної організації вчинив ряд інших дій, які виразились у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі та які виразились у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний не судимий, з’являється на виклики слідчого, розкаюється у вчиненому, виявляє намір відшкодовувати заподіяну шкоду, окрім цього підозрюваний має постійне місце проживання, сім’ю та міцні соціальні зв’язки.

Тож в  найближчі два місяці чоловіку заборонено залишати житло в період часу з 22 год. 00 хв. до 07 год. 00 хв. наступного дня. Крім того, покладені наступні обов’язки:

прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою;

– повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

– утриматись від спілкування із свідками у даному кримінальному провадженні;

 здати на зберігання слідчому у даному кримінальному провадженні свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд за межі України.

Санкція ч. 5  ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади.

 

Leave a Comment

Останні новини

Водія, який збив у Хмельницькому 5-річного хлопчика, засудили до п’яти з половиною років в’язниці

У Хмельницькому до п'яти з половиною років позбавлення волі засудили 25-річного хмельничанина.

11 години тому

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

15 години тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

17 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

17 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

21 годину тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

2 дні тому